16:30

Hammarby IF FF 1

Referat: Stureby SK 1 - Hammarby IF FF 1

Hemmapremiär i Sanktan Division I när Sturpens stolthet tog emot gästande Hammarby Akademi. Alltid spännande och ovisst att möta ett lag som fått så många nya spelare.

Från start visade Bajen att de tänkte sälja sig riktigt dyrt, och med en sällan skådad fart och energi i sitt presspel satte de ordentligt tryck på ett lite sömnigt Söders Blå som blev lite tagna på sängen av det fysiska spelet. Domaren för dagen visade också tidigt att det mesta skulle tillåtas i närkamperna idag, så det var bara till att spotta i nävarna och kliva in i kampen. Efter att ha rett ut den första anstormningen tog tjejerna tag i spelet mer och mer och hittade de stora ytor som fanns bakom motståndarnas ytterbackar. Ledningsmålet kom också efter en fin djupledslöpning och kämpastark aktion, och sista tio minuterna av halvleken tog vi över mer och mer och hade bud på flers mål, men 1-0 stod sig ändå halvleken ut.

I andra halvlek kom vi ut med en tydlig idé att sätta bollen rakare och tidigare över Hammarbys höga press, och kunde ta tag i matchen på ett helt annat sätt, samtidigt som motståndarna också mattades och vinkande rulla runt bollen bättre. 2-0 kom på ett riktigt fint nickmål på hörna och strax efter kom också trean och matchen var klar. 4-0-målet var ett fantastiskt fint mål där bollen gick mellan flera spelare i en snabb spelvändning på precis det sätt som vi strävar efter. Vi kunde med lite flyt satt ett par bollar till, men var i slutet också nära att släppa in mål för första gången på riktigt länge.

Vi tar med oss att vi inte längre är ett lag som går att fysa ner och fantastiskt fina hörnor med flera fina nickförsök - extra kul då vi nött just hörnor i veckan. På utvecklingssidan tar vi med oss att vi behöver repetera våra defensiva överflyttningar och anpassa våra uppspel mot lag som pressar hårt och högt - perfekta detaljer att jobba vidare på under tisdagsträningen!

Sanktan har inletts mycket fint med idel segrar i såväl division ett som division två, med 15 gjorda mål och inga insläppta. Vi bygger vidare på den positiva känslan och ser fram emot en ny härlig träningsvecka som ska göra oss ännu starkare och bättre!